Zajištění čtyřproudové silnice do Mostu - další splněný slib

Jedním z našich hlavních slibů a cílů bylo zkapacitnění silnice z Litvínova do Mostu na čtyřproudovou. Ihned po volbách jsme se pustili do práce a vedli jsme intenzivní jednání ihned na několika ministerstvech, včetně ministerstva dopravy a financí. Přestože obě ministerstva řídí ministři z hnutí ANO, nabyla tato jednání vůbec jednoduchá, přesto se nám nakonec na poslední schůzce starostky města s panem ministrem Ťokem povedlo zajistit podporu tomuto projektu.

Díky těmto krokům Bezpečnostní rada státu rozhodla o zkapacitnění silnice mezi Litvínovem a Mostem. Jinými slovy „čtyřpruh“ konečně bude. My si děláme malou fajfku za splněný úkol a moc se těšíme. Ale ani tak nebudeme pouštět tento problém ze zřetele a budeme sledovat, jak postupuje jeho řešení.

A na okraj – je dobře, že rozšíření silnice podporovalo mnoho lidí, nicméně většinou jejich snažení nevedlo k žádnému cíli a ještě před necelým rokem to vypadalo, že silnice se rozšiřovat nebude. Až po našich intenzivních jednáních a poukazování na bezpečnostní význam rozšíření se situace relativně náhle otočila, což nás těší. Děkujeme všem, kteří se na tomto podíleli, nicméně nebýt našich intenzivních jednání s ministry, a zejména nápadu přenést rozhodování na Bezpečnostní radu státu, silnice by se nerozšiřovala.

3. 3. 2016