Rekonstrukce tramvajové trati v Litvínově

Na červnovém zastupitelstvu byl schválen projektový záměr modernizace tramvajové trati ve městě Litvínov.

Na červnovém zastupitelstvu byl schválen projektový záměr modernizace tramvajové trati ve městě Litvínov. Díky rekonstrukci by se modernizovala nejen tramvajová trať, ale došlo by i k jejímu přeložení v Žižkově ulici a také přeměně několika křižovatek. Akce by byla realizována jen v případě získání dotace, neboť náklady se šplhají k 850 mil., spoluúčast města předpokládáme v maximální výši 185 mil. 

V rámci modernizace trati má být nakonec pro pěší i řidiče přehlednější a bezpečnější křižovatka Na Východě. Tam má také dokonce ožít roky nevyužívaná tramvajová točna. Na konci Žižkovy ulice, kde je další pro řidiče nepříliš přehledná křižovatka, by pak koleje vedly přes současné parkoviště, přičemž nedaleko by vzniklo nové.

Na konečné u kulturního domu Citadela se pak počítá se zmenšením točny a díky tomu se vznikem nových parkovacích míst. Dojít má i ke zbourání nevzhledné stávající budovy u zastávky.

Více informací a mnoho obrázků zde: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/litvinov-tramvajova-trat-modernizace-blahova-rosenbaum.A220322_104439_usti-zpravy_grr 

24. 6. 2022